Maak kennis met de uitgebreide faciliteiten van De Kievitshoeve

De Ruime Stallen

In de ruime  binnenstallen bevindt zich een spuitplaats met extra verlichting, toilet/ omkleedruimte (verwarmd) en een afsluitbare zadelkamer met een eigen kast. is Er is een dekenrek en extra opbergruimte voor dekens e.d. op de ‘zolder’. 

Ook is er een verwarmde kantine waar je uitzicht hebt op alle faciliteiten die wij te bieden hebben. In de kantine staat een koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast en vriezer. De kantine is voorzien van warm water.

De zeer ruime buitenstallen bieden optimaal comfort aan uw paard. Uw paard heeft veel frisse lucht en kan ook gemakkelijk contact zoeken met andere paarden.

EB en vloed Rijbak:

Er is een verlichte rijbak van 20*40 meter, die is voorzien van een eb- en vloed systeem. De rijbak is gedurende het gehele jaar goed te gebruiken. Tevens is er springmateriaal aanwezig. Instructeurs van buitenaf zijn welkom.

Longeerkraal van 18 meter:

De verlichte longeerkraal heeft een zeer ruime afmeting, namelijk 18 diameter. Ook de longeerkraal is voorzien van een eb- en vloed systeem, waardoor deze in de zomer niet te droog is. Je mag je paard ‘los’ longeren zonder longeerlijn.

Longeerkraal 18 meter

Paddocks:

Er zijn 5 ruime paddocks, die voorzien zijn van automatische drinkbakken en goede drainage, zodat de paarden met droge benen buiten kunnen staan. Ook de paddocks zijn goed verlicht.

 

In de winter gaan de paarden 3 uur in de paddock. Met een paddockschema wordt bepaald in welk tijdsvak je paard buiten staat (09.00 uur / 12.00 uur, 12.00 uur / 15.00 uur, 15.00 uur / 18.00 uur). Stal Kievitshoeve zet de paarden om 09.00 uur buiten. Met een paddockrooster wordt onderling afgestemd wie wanneer de ‘wissels’ doet. Dit zijn er 1 á 2 in de week.

ruime paddocks

Veel Weidegang
Er is veel weidegang (eind april tot eind oktober). De paarden worden in deze periode door Stal Kievitshoeve elke dag aan de hand op de weide gezet.  In het voorjaar wordt de weidegang  in enkele weken stapsgewijs opgebouwd. Om 18.00 uur worden de paarden binnen gehaald door de pensionklanten. Dit wordt onderling met elkaar afgestemd wie wanneer helpt (1 á 2 keer in de week). Je kan er ook voor kiezen om je paard 24/7 op de weide te laten staan. 
Er is keuze tussen een privé weide of een weide met meerdere paarden. De weilanden zijn voorzien van automatische drinkbakken en schriklint langs de slootkanten.

veel weidegang

Gezond ruwvoer

Met een goede voeding behoudt u  een gezond paard.  Bij ons op de Kievitshoeve vinden wij de voeding dan ook zeer belangrijk. Wij winnen hooi van eigen land waar in het voorjaar eerst de vogels kunnen broeden.  Als het hooi binnen is dan plaatsen we sensoren in de balen hooi, die de temperatuur van het hooi meten. Door het meten met de sensoren kunnen we kwaliteitsverlies voorkomen. U kunt dit jaar ook kiezen uit meerdere soorten hooi wat we voeren.

wagen met hooi

Coachen met behulp van paarden

Bij de Kievitshoeve kun je ook terecht voor coaching. EQ Balance biedt coaching met behulp van paarden aan volwassenen. Het coachen met behulp van paarden biedt een unieke setting om ervaringsgericht aan jouw ontwikkeling te werken. Hierbij wordt uitgegaan van de gedachte dat jij de stappen in het kader van jouw groei zelf in je hebt. 

Thema’s: leiderschap, grenzen, beslissingen, contact (met anderen en met jezelf), verbinding met je gevoel, burn-out, persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Meer informatie kun je vinden op de website www.eqbalance.nl, of neem telefonisch contact op met Mirjam Rakers (Equine Assisted Coach) via 0657610224.

eq balance